luni, 7 decembrie 2009

Cele mai frumoase compuneri

Clasa a VI-a a avut teza.
Si pentru ca au avut de facut o compunere in care sa descrie iarna limitandu-se la numai cateva randuri, iata ce a iesit... Trei dintre elevii nostri au facut intocmai:
Iarna
Afara ninge neincetat cu fulgi argintii in ceata. Cerul instelat isi arata spendoarea in lumina lunii si fulgii de nea, cazand usor din cer, invartindu-se si dansand in cerc, isi arata frumusetea deplina.
Neaua, stralucind pe jos, intinsa ca un covor alb, matasos si sclipitor, parca din fire de argint tesute, straluceste de parca ti-ar fura privirea.
Frumusetea acestui peisaj e de neuitat!
de Negoiu Georgiana

Iarna

Afara este iarna. Ninge de dimineata pana seara. Satul este acoperit de o haina groasa de iarna. Pomii, plini de zapada, ii scutura vantul.
Zapada creste pe zi ce trece tot mai mult. Casele sunt tot mai astupate in zapada cea groasa. Norii cenusii isi lasa sa cada toti fulgii. Soarele incepe, palid sa se prevada printre nori. Totul este lucios din cauza soarelui galben.
de Bala Danut Betuel

Iarna
Este o zi geroasa de iarna cu zapada din belsug, cu iarba acoperita de o plapuma alba. Pomii au haine argintii, iar lupii sunt lihniti. Fulgii de nea cad din cerul alburiu si afara este un ger cumplit si greu.
Apoi vine seara, parca de vis. Cand toti vad ca afara a nins si copiii devin zglobii.
de Manole Danut


Parca s-au inteles cand au ales titlul :) . Dar ma bucur ca au aceleasi sentimente care ma incercau pe mine cand eram copil...si unde...la tara, unde zapada cade altfel, unde esti parca in alt mod copil, unde farmecul acestui anotimp te copleseste. Bravo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu