vineri, 30 octombrie 2009

octombrie - HALLOWEEN

Povestea spune ca in ziua de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii.Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii.
Pentru ca si noi incercam sa redam in fiecare an unele dintre personaje, v-am pregatit cateva poze de la petrecerea noastra.
Tiganii, vrajitoarele, clownii, miresele insangerate, piratul, seicul, mosul si baba lui, vampirii, moartea, zana cea buna, scufita rosie cu lupul( bineinteles), hoata, fantoma, albinuta, Naomi :), indianca, Mos Craciun, Charlie Chaplin, dar si Banel Nicolita cu Gigi Becali langa el.
Acestia suntem noi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu